0%
Awesome
  • Criteria

 

                                                                                                                                                               16.08.2017

 

Scrisoare deschisa adresata firmelor de recrutare și agentiilor de resurse umane, din Romania

 

Stimate doamnă / domnule,

 

Comunitatea persoanelor cu dizabilități, echipa platformei Pot Lucra și Asociația Mădălin Anghelescu vă solicită public sprijinul profesional. 

Dumneavoastră aveți competența și capabilitatea de a sprijini și îndruma persoanele cu dizabilități în găsirea unui loc de muncă. Considerăm că această intervenție este esențială în procesul de îmbunătățire a interacțiunilor dintre persoanele cu dizabilități și potențialii angajatori. 

Persoanele cu dizabilități au dificultăți în procesul de angajare. Încercările lor se împiedică de multe ori în obținerea unui refuz anticipat sau se concretizează într-o neînțelegere și reticență defavorizante din partea ofertantului. Pregătirea dumneavoastră și rolul de intermediar, între acești posibili candidați și angajatori, vă permite identificare locurilor de muncă disponibile pentru o persoană care, deși are o dizabilitate, își poate pune în valoare competențele profesionale, în schimbul unei remunerații și a unei șanse de a progresa. 

Comunitatea persoanelor cu dizabilități este sprijinită în acest moment de către echipa care a pus la dispoziție platforma de joburi, www.potlucra.eu. Companiile își publică anunțurile de angajare, iar persoanele cu dizabilități își depun candidatura online. Acest proiect este un început, însă avem nevoie să facem mai mult pentru a schimba această situație. 

Considerăm că este necesară funcționarea unei rețele naționale de agenții de resurse umane pentru persoanele cu dizabilități, care să opereze cu o bază de date actualizată constant și care să stabilească proceduri speciale pentru interviurile de recrutare, utilizabile în astfel de circumstanțe. Finalizarea selecției, printr-o recomandare către companii angajatoare din zona de activitate corespunzătoare aplicantului va contribui semnificativ la creșterea ratei de angajabilitate, în rândul persoanelor cu un anumit grad de handicap și vor demonstra capabilitatea acestora de a presta servicii, conform cerințelor postului vizat.

În fiecare oraș din România există o comunitate de persoane cu dizabilități care are nevoie de consilliere și sprijin în găsirea unui loc de muncă. Cum ar fi dacă v-ați dedica o parte din timpul dumneavoastră și în asistarea și consilierea unui bun profesionist în domeniul lui, dar care are o dizabilitate ce-l ține departe de jobul pe care și-l dorește? Aveți resursele și calificarea necesară pentru a face posibil acest lucru. Ne dorim să vă alăturați demersurilor noastre și să ajutăm oamenii din comunitate să-și recapete încrederea și locul în societate.

Cu speranța că am reușit să vă atragem atenția asupra acestei situații, așteptăm să contribuim împreună la o schimbare.   

 

 Comunitatea persoanelor cu dizabilități

 Echipa Pot Lucra

 Asociația Mădălin Anghelescu