Dragi prieteni ,

asociatia noastra are bucuria si placerea sa va comunice primele vesti bune.  In urma campaniei noastre am primit sprijinul domnului Radu-Adrian Stefan. In acest articol veti afla despre initiativa acestui tanar cu suflet bun si pasionat de ceea ce face. Domnul Radu-Adrian Stefan doreste sa ajute persoanele cu dizabilitati in gasirea unui loc de munca. Asociatia Madalin Anghelescu trasmite public multumiri domnului Radu-Adrian Stefan. Apreciem efortul profesional si financiar pe care il face acest tanar cu suflet mare. Prin fapta sa demonstreaza ca-i pasa de problemele persoanelor cu dizabilitati si ne invita pe toti sa contribuim la promovarea acestui serviciu public gratuit adresat persoanelor cu dizabilitati.

Cu deosebit respect,

Liliana Anghelescu

POTLUCRA.EU

„Scopul nostru este sa ajutam persoanele cu dizabilitati sa-si gaseasca locul de munca potrivit si sa facilitam procesul de recrutare pentru companiile interesate de acest proiect.”

Fondator : Radu Stefan
Contact : radu.stefan@potlucra.eu

PotLucra: platforma locală care ajută persoanele cu dizabilități să se angajeze

Articolul este scris de domnul Vlad Andriescu

România nu e o țară care să ajute foarte mult persoanele cu dizabilități ca acestea să poată munci. De multe ori, unii se tem că-și vor pierde ajutorul social dacă vor munci. Dar nu e așa. O platformă creată de un tânăr român vrea să conecteze companiile mari care pot angaja persoane cu dizabilități cu acestea din urmă. Am aflat puțin din povestea PotLucra.

Platforma locală care ajută persoanele cu dizabilități să se angajeze
PotLucra.eu nu e un proiect antreprenorial pur-sânge. De ce? Pentru că nu vrea să facă bani, ci doar să ajute oamenii cu dizabilități să câștige bani în România muncind. Conectează companiile care au posturi disponibile pentru persoanele cu dizabilități cu cei care sunt în căutarea unui job.

Pentru că da, se poate face asta, trebuie doar să fim mai deschiși în fața acestei posibilități. Am vorbit cu Radu Ștefan, creatorul platformei PotLucra, pentru a afla care sunt motivațiile sale.

Radu lucrează la startup-ul Minutizer, despre care am scris aici, dar înainte a trecut prin retail. S-a născut în Craiova, dar a făcut facultatea în București.

“După primul an de facultate am decis să lucrez pentru a învăța lucruri noi. Am început ca asistent vânzări la un magazin Decathlon, iar după cinci luni s-a implicat în proiectul magazinului online Decathlon. După un an, iar apoi am aflat de poziția de la Minutizer și am venit aici, unde lucrez din 2015”, spune Radu Ștefan.

Scopul PotLucra
Ideea de a deschide o platforma de acest tip i-a venit lui Radu de la mama sa. “Ea e profesoară la Craiova, la un liceu pentru elevi cu deficiențe auditive și îi place foarte mult ceea ce face. De la ea am aflat cum funcționează sistemul și cum sunt privite persoanele cu dizabilități. Am aflat și că le e greu să-și găsească locuri de muncă și că, de multe ori, sunt tratați cu lipsă de respect și muncesc foarte mult pentru un salariu poate mai mic decât cel minim pe economie”, povestește Radu.

Așadar, nu a fost foarte complicat să facă o platformă. Acum e la început de drum și caută companii care să se alăture proiectului. “Motivația mea principală este aceea de a schimba și de a ajuta. Nu suntem făcuți să trecem prin viață doar pentru a ne bucura de ea. Putem face asta, dar în același timp putem face o schimbare și îi putem ajuta și pe ceilalți”, spune Radu Ștefan.

Cred că domeniile principale vor fi retail, customer support și domeniul financiar/bancar. Mă aștept ca acestea să fie principalele joburi listate
Radu speră să poată schimba opinia inclusiv a persoanelor cu dizabilități. A vorbit cu mulți în ultima perioadă, înainte să-și facă site-ul, iar aceștia s-au arătat interesați, dar nu sunt optimiști că multe firme vor participa la proiect. Cu toate acestea, Radu e optimist.

Domeniile unde te vei putea angaja
Potrivit informațiilor oferite de Radu Ștefan, prima firmă care va intra în proiect este chiar Decathlon. A mai discutat și cu alte companii, inclusiv lanțuri mari de hypermarketuri, dar așteaptă răspunsul. În plus, e în tratative și cu cei de la APT, care oferă joburi temporare.

“Cred că domeniile principale vor fi retail, customer support și domeniul financiar/bancar. Mă aștept ca acestea să fie principalele joburi listate”, spune Ștefan.

Platforma va fi gratuită, atât pentru companii, cât și pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă. “Totul va fi întreținut din fonduri personale. Nu am găsit încă un asemenea serviciu în străinătate. În România au existat două tentative, dar s-au închis între timp. Cu toate acestea, în străinătate, integrarea persoanelor cu dizabilități se face cu mai mare ușurință”, spune creatorul PotLucra.

Ce avantaje sunt pentru companiile care angajează persoane cu dizabilități? Companiile pot beneficia de subvenții din partea statului la angajarea unei persoane cu dizabilități în cazul în care firmele nu sunt obligate prin lege să angajeze persoane cu handicap, acesta va primi timp de un an de zile salariul minim pe economie, lunar, pentru fiecare persoană cu handicap, cu condiţia să o păstreze cel puțin 2 ani.

Sursa : https://start-up.ro/platforma-locala-care-ajuta-persoanele-cu-dizabilitati-sa-se-angajeze/